Prednášajúci

Silvia Horecká

Terapia jedlom

Viac ako desaťročie sa snažím rodinu viesť cestou striedmeho a vyváženého stravovania, bez polotovarov s množstvom zeleniny a ovocia a v tomto duchu vplývať na svoje okolie pokiaľ sa dá. V mojej prednáške Vám poskytnem rady týkajúce sa zdravých stravovacích návykov, bez ideologií a vonkajších menej transparentných vplyvov. Budem sa snažiť predstaviť vám jedlá prospešné zdraviu, posilňujúce organizmus a zameriavať sa budem z väčšej časti na zeleninové pokrmy, ovocie, obilniny a okrajovo ryby a  mäso. Skúsenosti  mám z neustáleho vzdelávania sa, z prevádzkovania vegetariánskej reštaurácie a cateringovej agentúry, osvojenia si mediteránskej kuchyne, makrobiotického systému v stravovaní či v štúdiu potravinárskych technologií alebo naturopatie / odbor alimentazione-trogologia e fytoalimurgia /. Ide mi o maximálne využitie všetkého prospešného, čo nám príroda /ak sa to dá takto ešte nazvať/ v podobe potravín  dáva a urobiť z toho aj pre vás hodnotný a chutný pokrm.

Silvia je  mamou 3 dcér, pracujem v gastronomii /cateringová agentúra,prevádzkovateľ reštauračných zariadení/ viac ako 25 rokov a približne toľko sa venuje zdravej výžive. Je autorkou edukačného a informačného  projektu Terapia jedlom. Cieľom jej práce je šíriť myšlienky o optimálnom stravovaní bez polotovarov, predsudkov, diét, extrémnych stravovacích štýlov a ideologií. Vedie náučné kurzy varenia pre ľudí s potravinovými intoleranciami. V minulom roku  sa stala víťazkou  národnej súťaže Blogeroka v kategorii gastronomia.

Košík

Úspešne pridané do košíka.